Eryaman Mh. 269 Sk. Ra-Da Life No:4A/28, Etimesgut, Ankara
Çocuklarında ağız kokusu olan ebeveynlerin %11’ inde de ağız kokusu bulunmuştur. Çocuğunuzda önemli bir sistemik hastalık yok ise genelde ağız kokusunun kaynağı ağız içidir.
Süt dişleri çocuk sağlığında önemli bir yer tutar. Süt dişlerinde önemsenmeyen bir çürük çocuğun sürekli dişlerinde de problem oluşturabilir.
Diş kırılmışsa öncelikle soğukkanlı olmalısınız ki yanlış bir şey yapmayın. Kanama var ise hemen temiz bir gazlı bezle yara yerine kompres yapın.
Birçok çocuk hayatının bir döneminde masum diş gıcırdatma yapmaktadır. Özellikle dişlerin sürmesi sırasındaki diş gıcırdatmalar geçicidir ve önemli değildir.
Diş macunu ile diş fırçalamaya çocuğunuzun macunu yutmamaya başladığı dönemde başlamalısınız. İlk 2 yıl macundan çok mekanik olarak sizin fırçalamanız önemlidir.
Parmak, dil, uzun süre emzik emme, hem süt hem de sürekli diş gelişimine zarar verirler. Ayrıca çene gelişimini de olumsuz yönde etkileyebilir.
Çocuklarda da gingivitis dediğimiz dişeti iltihabı görülebilir. Özellikle kronik gingivitis dediğimiz dişeti iltihabı çocuklarda oldukça yaygındır.
Bebeklerin ilk dişleri çıktığı andan itibaren dişlerin özel bebek fırçaları ile fırçalanması gerekir. Gece beslenmelerinin de minumumda tutulması gerekir.
Çocuğunuzun ilk dişleri çıktıktan sonra diş hekimine 6 ayda bir götürün ki çocuğunuzun hiçbir problemi olmasa bile dişhekimine ve klinik ortamına alışsın.
Çürükten koruyucu amaçlı yapılan fissür sealent dişlerin çiğneyici yüzeylerine uygulanır.
Genelde alt süt azı dişleri ya da alt sürekli azı dişlerinin uyuşturulduğu vakalarda görülür.
Araştırmalar hamilelik döneminde dişeti hastalıkları olanlarda erken doğum ve düşük kilolu bebek doğurma riski olduğunu açıklamıştır.